onsdag den 17. oktober 2012

Doha, Qatar




Doha: sand overalt..

Thilde skriver:
pyhh! der var 43 grader i doha, vi blev kogt levende... det føltes som om der var en mand med en varm føntørre lige foran os. Susanne fik kvalme mens vi andre tre gik ud i byen, for at finde aftensmad. Lækker kebab, vi tog en med hjem til Susanne.. og så var hun frisk igen.


Tilføj billedtekst




Næste morgen gik vi ud på et marked, der så vi farvede kyllinger, og mini skildpadder, som var mindre end min tommeltot. alså man kunne købe ALT. Selv chokolade der var formet og farvet som smukke sten, vi troede at de var hårde at bide i, men de smagte genialt. I gadebilledet var der arabiske mænd og mange andre arbejdsmænd, men ingen kvinder.




 
 
 Til middagsmad spiste vi fladbrød bagt i en stenovn, 5 stk for 1,5 krone. Det var lige på hjørnet af vores hotel, hvor alle de lokale købte brød.



Uhmm-de var gode og varme.


Noah og Thilde har fået købt de første suveniers, thilde-smykker og Noah-fodboldtrøje-selvfølgelig.


Tjenere på hotellet ville gerne tage billeder af os, så vi tog også af dem
 
Noah skriver:
Rundtur i Doha med Ibrahim, en ægte araber og muslim. Så alle de informationer vi fik var fra en arabers synsvinkel.
Ibrahim har en kæmpe 4 hjuls trækker, og spritny. Mor, thilde og jeg sidder bagerst i bilen og far sidder ved siden af Ibrahim. Hvert 3 min tager Ibrahim far på låret og siger My friend my friend.
Ibramhim fortæller om alle de gode ting ved at være indfødt i doha.
Når man bliver gift får man en grund og et hus man kan bygge for 2 mill kr, hvis man vil have et der er størrre skal man selv putte nogle penge til. Hvis man var ingeniør, pilot eller anden længere gående uddanelse fik man hus til 10 mill.
Ibrahim siger at hvis man besøger et doha hjem har man brug for 4 øjne, fordi selv de billigste huse er flottere end jeres præsident-hus.
I Doha betaler man ingen skat, og vand,el og varme er gratis. det er gratis at komme på hospitalet og i skole og alle andre instituationer.
Hver familie får også 40 kg Ris, sukker og olie hver måned, det der er tilovers får de fattige.
Når man har fået en uddanelse som eks. betjent får  man 30000 kr om måneden. og arbejder 5 timer dgl, 4-5 dage om ugen.
Vi spørger om de altid går i arabiske klæder, og han svarer at han ville føle sig generet og nøgen, hvis han gik op gaden i shorts.


Min far spurgte om, hvad benzin koster, og hvor lang kører bilen på literen?
Benzin koster 1½ kr pr liter, han viste ikke hvad bilen kunne køre pr liter, men han vidste at han kunne køre til Mekka og tilbage igen på en tank.
Til spørgsmålet om det nogen sinde regner i Doha, svarer han:
Send me your rain and I send You gas.
Ibrahim fortæller at Islam er en fredsdyrkende tro og at de absolut ikke bryder sig om det ry som teleban og al qaida giver. Han fortæller også at han er noget urolig over USA og Saudi Arabien.
Når man spørger til demokrati, svarer han at det er unødvendigt, for Sheiken giver dem jo det hele.



På frugtmarkedet med 2 tosser..;)



Fodboldstadion i Doha




Så gik turen videre til Bangkok og Hanoi.
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar