mandag den 8. november 2010

Lamai Homestay (landsbybesøg)

Lamai Homestay ligger i en lille landsby med 100 huse, landsbyens indtægter kommer fra rismarkerne, som høstes engang årligt, andre steder i Thailand kan der høstes 3 gange årligt. Forældrene i byen er nødt til at forlade landsbyen for at tjene penge, de tager eks. til bangkok, dubai og arbejder på byggepladser/restauranter, det vil sige at børnene i byen bliver opdraget af deres bedsteforældre, og kun får besøg til jul/nytår af deres forældre



Vores fine værelse hos Lamai


På rundtur i landsbyen snakkede vi med en kvinde som sad og syede perler på en kjole. Hun syer 4 timer om dagen i 4 uger og tjener 150 Bath for det, dvs ca 30 kroner.
Aftensmad i haven. Haven er fuld af dyr, bla. ænder, kæmpefrøer, kakkelakker ..

Smuk morgenstund

Thilde og Noah snorker under myggenettet




Familiens ene hund, som for en uge siden blev sprøjtet i øjet af en kopraslange i haven (v øje)

En tur i zoologisk have, her ses den asiatiske bjørn




Så er morgenmaden serveret i haven. Først en yoghurt, så brød/toast og til sidst en omelet. Luksus!

Noah skriver om besøg på landsbyens skole:
Børnene på 10 er et halvt hoved lavere end thilde og børnene på 12 er et halvt hoved mindre end mig.
Drengene skal være helt korthåret og hvis pigernes hår er længere end til ørerne får de en dag til at få det klippet, ellers klipper læren det. De har engelsk allerede når de er 7 år, deres alfabet ligner krudseduller. De spiller også fodbold i frikvarterene.


Noah udveksler engelsk med en pige fra skolen

Et klasseværelse som minder meget om resenbro skole



Et par drenge som gerne vil snakke om fodbold


Frokosttid; børnene har ris med hjemmefra og får serveret mad på skolen, som lærerne laver



Lærens ko står midt på fodboldbanen, til stor forundring for Noah

Næste dag var vi ude at se hvordan thaierne laver silke. De opfostrer silke-sommerfugle larver, som danner en puppe, derefter koges puppen levende mens silketråden trækkes ud af den. Se billedet nedenfor. De afkogte larver bruges som menneske mad.




Ulrik spiser en sommerfugle larve, uhmmm..

 

Opbevaring af larver

 

I Thailand kender man ikke til begrebet "børnesæde/sele"

Thilde skriver: Vi skulle ud og fange skorpioner, men vi fangede to kæmpe edderkopper som var større end min hånd og en skorpion. Susanne løb næsten hjem til Lamai. Da vi skulle have aftensmad var vi meget usikre på hvad vi spiste, men edderkopperne var sluppet fri to meter fra hvor vi spiste aftensmad. Den nat var susanne og jeg meget glad for myggenet.



Her fanger lamai`s mor den første edderkop, de bor nede i jorden og har et giftigt bid

Her fanger Ulrik den anden edderkop, føden er ofte knap i landsbyen derfor spiser de alt hvad de kan fange.

Her fanger vi en skorpion, den var meget lille af den slags skorpion at være.


 
Noah skriver: Vi siger farvel til familiens ene hund "James Bond" det er en Pit -bull, som er verdens farligste hunderace. Ham  her er ikke så voldsom som andre pit-bull men kunne nem vælte far omkuld. Nedenunder siger vi farvel til Familien Lamai.


h
Er det Ulrik i midten af billedet.....


8 Nov. Vi er nu i Pattaya, som er ren "costa del Bangkok", så vi rejser igen i morgen, formentligt til Ko Samet. Der er oversvømmelser i syd Thailand, vi venter en uges tid med at rejse sydpå.
Noah og Thilde er rigtig glade for alle jeres hilsener og sender en stor hilsen hjem til hele 2. og 4. klasse på Resenbro Skole og vores dejlige familie.



4 kommentarer:

  1. Kære alle fire.
    sikken en oplevelse, men ederkopperne ville jeg nu godt være foruden. mon maden smagte hos Lamai? Det må ha´været spændende at besøge skolen. Tænker på jer.
    khk farmor

    SvarSlet
  2. hej noah ser ud som om i har det godt. skal nok give nyhederne til solvej om avisen. og du ser godt ud som araber. hilsen mick og jyllands ringen :)

    SvarSlet
  3. Kære alle fire
    Naej, hvor ser det vildt spændende og helt fantastisk ud det hele. Vi er vildt misundelige:). Tænk at se minihajer, kæmpe skildpadder (som ikke er lavet af chokolade), skorpioner - og tænk at få syet sin ønskekjole Thilde....og (det Faster Pips er mest misunderlig over): TÆNK at få massage på en strandkant!!! Herhjemme er det blevet rigtig koldt - og selvom vi egentlig synes, at det er fjollet, at butikkerne allerede har pyntet op til jul, så er vi kommet til at spise lidt for mange æbleskiver allerede:). Det bliver helt mærkeligt for jer, når I kommer dumpende tilbage til kolde Danmark og 1. søndag i advent!

    Vi savner jer rigtig meget!

    De kærligste hilsner fra
    Vigga, Ida, Onkel Kapper og Faster Pips

    P.S. Vi skal hilse mange gange fra farmor og farfar. Farmor er ved at blive helt desperat over ikke dagligt at kunne følge med her på siden, fordi deres internet er gået ned. Men altså: Mange, mange hilsner og kys fra dem også:)

    SvarSlet
  4. Her kommer lige to mails da jeg ikke fik sendt rigtigt første gang....

    Hej Ulrik, Susanne, Thilde, Noah Det er dejligt at se jeres meget beskrivende blog, Sille og Jeg har lige grinet, smilet og gyset lidt over jeres oplevelser, ikke mindst gyset over edderkopperne har gjort indtryk, godt de ikke er så store i Danmark. Det går godt med håndbolden vi skal til kamp i weekenden hvor det igen bliver spændende og følge udviklingen. Jeg har nu introduceret teknikmærket som faktisk virker efter hensigten, aldrig har så mange løbet så godt i 5 minutter som under testen til teknikmærket, alle ser frem til den næste test og der skal nok ligge en hel række test klar til ”mavedanseren” når hun kommer hjem. Har Susanne fået en tilsvarende kjole? :-) Vh. Preben Sille skriver til Thilde Hej Thilde Det er godt at se Du har det godt og oplever en masse ting, godt du ikke fik klippet håret henne i skolen kærlig hilsen Sille



    Ny mail fra Preben og Sille

    Vi har igen moret os over alle jeres billeder og fine beskrivelser. Sille kan næsten mærke iglen som sugede blod fra Susannes fod og Thildes nye kjole er altså noget pænere end mavedanserkjolen.

    Vi sidder og bliver helt misundelige på de fine badestrande og Sille glad for strandhilsen ”Hun skal nok hilse i klassen”

    Her går det godt med håndbolden, vi var til kamp sidste weekend, drengene havde det svært i A puljen men der var også mange gode detaljer, Pige B holdet gik det også godt for, spillet flød fint når Sille og Sofie hjalp med. Da der var afbud fra Maj, spillede vi med 4 spillere på Pige A holdet, Sille, Sofie, Jasmin og Sarah som alle gjorde det super flot mod 3 drengehold hvor vi slet ikke blev udspillet

    Vi ser frem til at hører hvad der sker på resten af turen, de bedste hilsner og ønsker herfra

    Sille og Preben

    SvarSlet